ASTI Spumante DOCG, Batasiolo

Super sprød og lækker mousserende vin med en god sødme
På lager
SKU
631214
139,75 kr
Asti fra Batasiolo står klar i glasset med fine elegante bobler. Duften er ren Moscato karakter med friske blomster og fine grønne bær. Smagen er liflig med en let sødme og en god friskhed i syren til at give balancen.

En herlig vin til velkomst, eller som ledsager til frugtdesserter eller fx chokoladekage med vanilleis.

Serveringstemperatur 68°C.

Jorderne er 100% beplantet med druesorten Moscato Bianco, der er den italienske version af den fornemme Muscat Blanc à Petit Grains.

Ved den manuelle høst i den sidste halvdel af september er druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet. Druerne anbringes i kasser, som rummer 20 kg, for at bevare klaserne så intakte som muligt.

Vinificationen finder sted efter de mest moderne principper. Efter presningen filtreres mosten ved centrifugering og lægges på tanke ved en meget lav, kontrolleret temperatur, som tillader en langsom og ensartet gæringsproces, hvor mosten metodisk centrifugeres og filtreres. Det bevarer Muscat-druens karakterfulde aroma i den endelige vin.


Området og producenten:
Vindistriktet Asti er berømt for sin aromatiske mousserende vin fra regionen Piemonte i det nordvestlige Italien, for foden af Alperne.

Beni di Batasiolo høster sine druer i det bakkede landskab omkring Tanaro-floden i Serralunga dAlba, Langhe, Santa Victoria dAlba og i dalene ved Belbo og Bormida. Vinmarkerne er anlagt på skråninger 100 - 300 meter over havets overflade.

Jorden i bakkerne er sammensat af mergel og kalk, mens jorden i dalene er mere, helvetisk, domineret af aflejringer af sand og kalk. De veldrænede jorder skaber et ideelt voksested for druesorten Moscato Bianco.
Specifikationer
Alkohol i procent 7%
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:ASTI Spumante DOCG, Batasiolo
Din bedømmelse