Rødvin

ANCIENT EARTH Pinotage, Bellingham

ANCIENT EARTH Pinotage, Bellingham

99,75 kr

Lagerstatus: Ikke på lager

SKU: 905725

Denne vin er som klassisk Pinotage næsten sort i glasset med en flot lilla kant. I munden eksploderer vinen med modne hindbær, sorte kirsebær og brombær. En saftig og fyldig vin, med fint krydderi i smagen og små hints af ristede egetræsnoter, lidt lakrids, nelliker og kardemomme.

Dette er en vin, der kan nydes alene eller til lam og kraftige kødretter. Prøv at køle den ned og server den som en forfriskende terrassevin i sommervarmen.

Serveringstemperatur: 16-18 grader.

Pinotage-druerne til denne vin er høstet i hånden i marts måned fra vinstokke, der vokser i skifer og sandstensholdig jord. Denne type jord er god til at holde på væsken og sikre derfor stokke, der får den næring de behøver. Ved høsten var drueklaserne små og koncentreret, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt for vinmageren.

En langsom gæring sammen med skallerne har lokket en flot dybde frem i smag og farve. Vinen har gennemgået en klassisk malolaktisk gæring, og er derefter lagret på 2 og 3 år gamle hovedsageligt amerikanske egetræsfade i 9 måneder.

Producenten og området:
Historien om Bellingham tager sit udgangspunkt i Franschhoek Valley, hvor vingården blev grundlagt i 1693. Efter at firmaet fik nye ejere i 1940'erne, har det gennemgået en stor udvikling, så i dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet samtidig med, at man har holdt fast i traditionerne.

Ancient Earth er en serie vine, som viser forskelligheden i det mere end 500 millioner år gamle landskab, hvor man dyrker vin i Sydafrika. Druerne kommer fra en række vinmarker med meget forskellige jordbundsforhold f.eks. skifer, granit eller den karakteristiske sydafrikanske røde og gule jord. Resultatet er vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

God frisk frugt, fint krydderi og en blød syre

Additional

Yderligere information

Årgang 2012
Vinhuse Bellingham
Land Syd Afrika
Område Nej
Drue(r) Pinotage
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 14 %