Fabiano, Amarone della Valpolicella DOC Classico, I Fondatori.
Smag: Tør og rigt sammensat med koncentration af mørke bær med fløjlsblød fylde og en lang vedholdende eftersmag, afsluttet af den modne og intense bouquet.
Server til: Rødt kød, grillretter, vildt og ost.
I Fondatori er tilegnet Francesco og Sergio Fabiano, hvis strålende eksempel og passion har inspireret huset Fabiano til at fremstille vine af højeste karat.
Serverings temperatur 16-18°C.
Vinen
Ved den manuelle høst, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone I Fondatori. Klaserne anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. Når koncentrationen er opnået ca. den 1. uge i februar, presses druerne. Tre kilo friske druer bliver til 1 liter most. Udblødningen varer i 40 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15°C. Vinen lagres efterfølgende i fem år på små egetræs fade, inden den tappes på flaske.
Vinhuset:
Huset Fabiano høster sine druer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter: Corvina 60%, Rondinella 35% og Molinara 5%.