Rødvin

Fabiano Amarone Della Valpolocella

AMARONE DELLA VALPOLICELLA Fabiano, "I Fondatori"

499,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 701977

Fabiano, Amarone della Valpolicella DOC Classico, I Fondatori, har en mørk granatrød farve med teglfarvede reflekser, smagen er tør, rigt sammensat med koncentration, fløjlsblød fylde og en lang vedholdende eftersmag, afsluttet af den modne, intense bouquet.

Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød, grillretter, vildt og ost.

I Fondatori er tilegnet Francesco og Sergio Fabiano, hvis strålende eksempel og passion har inspireret huset Fabiano til at fremstille vine af højeste karat.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Ved den manuelle høst, i begyndelsen af oktober, udsøges kun de allerbedste klaser til Amarone I Fondatori. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. Når koncentrationen er opnået, den 1. uge i februar, presses druerne. Tre kilo friske druer bliver til 1 liter most. Udblødningen varer i 40 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15°C. Vinen lagres efterfølgende i fem år på små egetræsfade, inden den tappes på flaske.

Huset Fabiano høster sine druer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter: Corvina 60%, Rondinella 35% og Molinara 5%.+ -

Beskrivelse

Detaljer

Pragtfuld og magtfuld Amarone i klassisk sødmefuld stil med kirsebærdomineret næse, særdeles fyldig og rosinsødlig i munden med noter af marcipan, vanilje og trøfler og lang silkeblød finish..

Additional

Yderligere information

Årgang 2010
Vinhuse Nej
Land Italien
Område Veneto
Drue(r) Corvina
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 16 %